Så här inför det stundande riksdagsvalet är ett mycket vanligt med olika tester och valkompasser där du får reda på vilket parti som står dig närmast. Men när det gäller ideologi kan det vara minst lika intressant med ett personlighetstest! Det får du göra hos 16personalities.com. Det är en enkel sajt där du svarar på frågor och får reda på vilken typ av person du egentligen är.

För att resultatet ska bli rättvisande måste du svara ärligt, och du ska helst inte placera dig neutralt heller. Det tar ungefär tolv minuter att göra, och en fråga syns i taget. Varje fråga består av en skala där du får fylla i hur bra ett visst påstående stämmer in på dig.

När du får reda på vilken typ av person du är kommer du lära känna dig själv och dina värderingar bättre, och då kanske det blir lättare att besluta vilket parti du ska rösta på i höst också! Är du lite nyfiken kan du spana in alla personlighetstyper (alla möjliga resultat) innan du börjar med testet. Allra bäst är kanske dock att göra frågorna först, så du inte väljer svar för att få ett visst resultat.