Du vet säkert vad Microsoft Office är, men har du lika bra koll på Open Office? Det är en snarlik version av det populära bildbehandlingsprogrammet, men med en viktig skillnad – det är gratis! Varför betala tusentals kronor till Microsoft när Open Office i praktiken fungerar lika bra?

Det som är så bra med Open Office är att du inte bara kan skriva och läsa data från Open Office-dokument, utan även från Microsofts egna program. Får du till exempel en Microsoft Word-fil skickad till dig kan du läsa den och spara ändringar med hjälp av Open Office.

Open Office är helt gratis att ladda ned, och det finns inga begränsningar i form av tid, licenser eller användningsområden. Eftersom programmet har en öppen källkod kan vem som helst (som är tekniskt kunnig då) gå in och ändra eller fixa buggar.

Du kan ladda ned Open Office till Mac, Windows och Linux. Naturligtvis finns svenska som språkval. Faktum är att fler än 200 miljoner människor världen över har laddat ned Open Office, vilket är en relativt stor andel av jordens befolkning. Gör det du också, för det här är ett av de bästa och mest stabila gratisprogram som finns!