Är du själv mellan 6–16 år eller har barn som är det? Då kan du/de prova att spela innebandy helt gratis mellan onsdag och söndag kommande veckan nu (7–11 augusti). Arenan heter Kirsebergs Sporthall och den håller öppen för gratisspel mellan 10:00 och 14:00. Eventet arrangeras med föreningen Kul i Malmö, som ofta hittar på roliga aktiviteter ämnade åt barn och unga. Oavsett om du knappt vet vad innebandy är, eller om du bara vill gå dit med kompisgänget och spela är det här något för dig.

Om du inte alls vet vad innebandy är så påminner det lite om den betydligt större sporten ishockey. Det vill säga, ett antal spelare i varje lag tävlar mot varandra genom att försöka få in bollen i motståndarens mål. Underlaget är dock inte is utan innebandy spelas i gymnastikhallar. Det är ett snabbt spel med mycket action, men se upp så du inte viftar med klubban i någons ansikte, sådana spelare brukar kastas ut ganska fort ...

Även om du inte har någon utrustning kan du bege dig till Kirsebergs Sporthall under dessa datum i alla fall, eftersom du får låna klubba på plats. Att spela innebandy är inte bara bra för att träna kroppen, det är även en social sport där barn och ungdomar får träffa andra i samma ålder.