Här på Gratis.se blir det ofta erbjudanden som främst berör människor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men vi försöker verkligen täcka hela landet, och idag är det dags för alla norrlänningar att spetsa öronen! Det är Norrmejerier som är på G med sina betessläpp, och det är inte många veckor kvar till premiären nu. Det är väldigt många gårdar nu i slutet av maj och början av juni som släpper ut korna. Och det är inte bara det som händer, utan vissa gårdar bjuder på fika också! Det kan även hända att du ser lite korvförsäljning (undrar just var korven kommer ifrån ...).

Betessläppen är kategoriserade i fyra olika områden: Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland. Flest gårdar finns i Västerbotten, så där har du störst chans. Det finns vissa generella regler som att du inte får mata djuren, men på flera håll är det fritt att klappa dem. Du kan naturligtvis även lära sig hur olika produkter framställs och var osten och mjölken i din livsmedelsbutik ursprungligen kommer ifrån.

Så på med ordentliga kläder, ladda upp aptiten och ta med dig ett gäng nyfikna frågor till bönderna. Sådana här naturupplevelser är sällsynta numera då så mycket kretsar kring IT och storstäder.