Kungsbacka ligger på västkusten, och bor du där är du säkert väl medveten om den vackra skärgården (Gottskär till exempel) och den seglarvänliga kusten. Om du vill ut med båten under varma dagar passar det därför bra att Kungsbacka kommun lånar ut flytvästar helt gratis!

Det enda du behöver göra är att promenera bort till ishallen och kontakta personalen som finns på plats där. Sedan fortsätter du till Kungsbacka Sportcenter där själva flytvästarna finns (ishallen är en del av Kungsbacka Sportcenter). Totalt finns det 60 västar för gratis utlåning. Det är inte särskilt många i förhållande till invånarantalet i Kungsbacka kommun, så se till att vara ute i god tid om du behöver ge dig ut till havs.

Något mer positivt är dock att flytvästarna finns i alla storlekar. Du kan max låna flytvästen under tre dygn, sedan måste du lämna tillbaka den. Planera därför båtresan med omsorg, så att du respekterar andra invånare som också behöver låna till semestern.

Du hittar kontaktuppgifter såsom mejl och telefon på Kungsbacka kommuns hemsida, och den når du enklast genom att klicka på länken här nedanför. Ha det så skönt ut till sjöss nu!