Observera att det inte ingår en cykel i det här erbjudandet! Men kanske är det så att ingen i familjen vet hur man cyklar, eller så har föräldrarna helt enkelt inte tid i sin stressade vardag. Oavsett anledning kommer här nu en helt gratis möjlighet för att att lära dig cykla!

Just det, vi glömde nästan att nämna att du måste bo i eller i närheten av Spånga eller Tensta! Du behöver inte anmäla dig eller så, utan det är bara att komma och ta en tur på hojen när du känner för det. Så exakt var sker träningen då? Platsen heter Parkleken Spånga By och aktiviteten äger rum mellan 14:00 och 15:30 varje tisdag ända fram till den 20 augusti.

Du behöver varken cykel eller hjälm - det får du låna på plats! Denna gratis cykelträning är inte menad att förvandla dig till ett fullblodsproffs, men den kommer att lära dig grunderna och hjälpa dig att få in en känsla för balansen (vilket är det viktigaste för att bemästra cykeln).

Till sist kanske du undrar vad det finns för mening med att lära sig cykla. Man kan ju lika gärna ta bussen! Att cykla är bra för din ekonomi, din hälsa och miljön. Både killar och tjejer är välkomna!