De bästa gratisgrejerna

Fika

Letar du efter fika?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om fika.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

frasses hamburgare

Du kanske inte hört talas om Frasses, men de startade faktiskt redan 1975 i Luleå! Idag sysslar de med hamburgare och är en av få (den enda?) norrländska hamburgerkedjor som finns i vårt avlånga land. De har 40 restauranger utspridda över Sverige, och för en gångs skull ligger de flesta i Norrland istället för i Svealand eller Götaland. Tyvärr har de ännu inga lokaler i Skåne eller Göteborg, men i Stockholm finns de såklart.

Så till själva erbjudandet då. För att få din gratis plusplusmeny (ja, det ska vara två ”plus”) måste du vara medlem i Frasses drive-in, men det är så enkelt fixat som att säga till i kassan när du har vägarna förbi. Så nästa gång äter hos Frasses bjuder de dig på något extra.

Har du inte upplevt deras matkultur än är det dags att du gör det nu. Frasses har något för alla smaker och ideologier, från glutenfritt och veganskt med halloumi till kyckling, nötkött och bacon. En smart funktion på deras hemsida är att du kan filtrera menyerna baserat på innehåll. Till exempel går det att välja bort mat som innehåller gluten, soja, nötter, mjölk eller ägg (bara några exempel, det finns fler).

Observera att erbjudandet ligger på Frasses Facebook-sida.

viking line gratis minikryssning

Viking Line har under augusti ett oslagbart erbjudande för alla som någon gång velat koppla av under en vacker kryssning. Nu har du chans att göra det helt gratis under årets sista sommarmånad! Enda haken är att du måste vara medlem i Viking Line Club, men eftersom det också är gratis kan du skapa ett medlemskap direkt!

Du börjar med att klicka på den röda knappen här nedanför, och sedan när du är på Viking Lines hemsida kommer du till höger se en till röd knapp som det står ”BLI MEDLEM” på. Fyll i formuläret och sedan är det klart! Sedan när du är medlem kan du ta del av följande:

  • Gratis minikryssning mellan Kapellskär och Mariehamn
  • Gratis kaffe och mazarin i kafeterian ombord
  • Gratis anslutningsbuss till färjorna

När det gäller anslutningsbussarna har Viking Line en särskild sida där du kan se vilka områden som täcks. Tar du hellre bilen till båten går det också bra, men då tillkommer en avgift på 100 kronor.

Det finns en hel del att göra ombord också. Ta till exempel tax free-affären där du kan fynda med upp till 50 procent rabatt. Eller den berömda buffén som är framtagen med hjälp av Sveriges kocklandslag. Du har alltså möjlighet att roa dig lite extra om du vill, men är du bara ute efter en gratis minikryssning går det alldeles utmärkt!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis minigolf för barn i Umeå

Erbjudandet gäller inte längre 17/06/2019 gratis aktiviteter
minigolf under sommarlovet

Alla barn som är mellan 6 och 15 år gamla ska ha fått ett så kallat ”Händer på lovet-kort” av skolan innan de sprang ut mot sommarlovet. Kortet är helt nödvändigt för att du ska kunna delta i gratisaktiviteter som denna. Har du tappat bort ditt kort måste du bege dig till en av fem platser (fråga din skola för mer information) för att hämta ett nytt. Observera dock att du inte kan göra detta förrän tidigast den 25 juni. Dessutom måste du ha med dig mamma eller pappa.

Den gratis minigolfen då? Jodå, det är bara att bege dig till Hedlundadungen och visa upp ditt ”händer på lovet-kort”. När du gör det får du alltid spela minigolf på den gröna filtbanan helt gratis. Gratiserbjudandet gäller dock bara måndag–fredag, på helgerna råder ordinarie priser. Minigolfen är öppen mellan 11 och 21 (de släpper på de sista spelarna 21 som får spela till 22) och det finns en kiosk där du kan köpa glass, kaffe och lite lättare maträtter.

Om vädret skulle larva sig dagen du tänkt spela ska du kolla Hedlunda Minigolfs Facebook-sida. Det här erbjudandet varar alltså alla vardagar under hela sommarlovet!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
beställ tårta på nätet hos cake it easy

Det här är ingen rabatt eller något du får gratis, men vi tänkte att eftersom det snart är midsommar (och eftersom alla tårtor ser så enormt goda ut) så vill vi ge alla våra läsare ett tips i alla fall! Har du hört talas om tjänsten Cake it Easy? Det är en tjänst online där du kan hitta din favorittårta supersnabbt oavsett var du bor. Och att hitta en konditor att beställa från är lika enkelt som gott. Så här går det till:

  • Sök på ort, namn på konditoriet eller postnummer
  • Välj tårta bland alla tillgängliga konditorier
  • Kolla allergier, välj text (valbart) och beställ

Cake it Easy är alltså en samlingssajt för alla tårtälskare i Sverige! Om du bor på en mindre ort kanske det bara finns ett konditori att välja mellan, men bor du (exempelvis) Stockholm eller Göteborg kommer du se samma tårta hos flera olika konditorier. Detta gör att du kan välja den billigaste tårtan lätt som en plätt!

Du kan även specialanpassa vissa tårtor med bilder, och en del konditorier har vegantårtor i sortimentet. Du väljer själv om du vill hämta tårtan eller få den levererad till dörren. Alla konditorier erbjuder inte leverans, men hos dem som gör det ser du fraktpriset klart och tydligt innan du lägger din beställning.


gratis kaffe hos pressbyrån

Har du upptäckt alla fördelar med Pressbyråns app? Om inte är det hög tid nu, för Sveriges populäraste kiosk delar nämligen ut 10 000 Anyday Bites (snacks med smaker av blåbär eller kokosnöt) bland alla som laddat ned deras app. Eftersom det ”bara” är 10 000 som delas ut är det inte säkert att du får något, men kíka i appen efter en kupong – det är värt det!

Förutom just detta erbjudande finns det många andra spännande och lönsamma saker att upptäcka i Pressbyråns app. Ju mer lojal du är mot kiosken, desto bättre blir du belönad (OK, den idén är gammal som gatan men håller än!). Du kan nå tre olika nivåer: brons, silver och guld. Ju högre nivå du når, desto oftare får du gratis påtår! Redan vid bronsnivå får du var sjätte kopp kaffe gratis. Dricker du inte kaffe? Ingen fara, du kan få korv, glass, dryck och godis gratis också om du handlar tillräckligt mycket.

De så kallade stämpelkorten visas digitalt i appen på ett extremt tydligt sätt, så du har alltid full koll på hur många köp som återstår innan det är dags för gratisrundan. Ladda ned appen nu från App Store eller Google PLay.

gratis glass

Har du hört talas om sajten gratisfikan? Det är en väldigt trevlig sajt som kort och mycket gott erbjuder gratis fika! Vad är haken, undrar du då. Varför är det gratis? Jo …

Gratisfikan har samarbetspartners, och de delar helt enkelt med sig av vinsten från dessa till dig. Den aktuella fikan varierar över tid, i skrivande stund är det glass som gäller. För att få den gratis glassen behöver du bara fylla i några fält och skicka in. Du får en SMS-kupong som du kan byta in mot glassen (du får alltså inte glassen i brevlådan om du trodde det!).

Varför inte ge bort en gratis glass till någon du tycker om idag? Det är ju trots allt alla hjärtans dag! Överraska redan ikväll, så snabbt går det nämligen att fixa. Men var inte orolig, om du inte läser det här på alla hjärtans dag så är det alltid uppskattat att visa lite kärlek i vardagen.

Är du nyfiken på gratisfikan och vill veta mer om dem rekommenderar vi att du läser igenom deras villkor, där står allting du behöver veta. Du kan även ta kontakt med dem via mejl.

gratis glass

Idag tänkte vi gå tillbaka till ett äldre erbjudande med gratis glass, inte helt fel va? Vi tror nämligen att många nytillkomna besökare här på sajten har missat att man kan få gratis glass via sajten GratisFikan. Det enda du behöver göra är att registrera dig hos GratisFikan och sedan kommer glassen till dig. Låt det för bra för att vara sant? Det är det faktiskt inte, klicka på länken här nedanför så ser du själv hur lätt det är!

Du genomför bara tre steg (inte sporten), och alla är naturligtvis gratis. När allt är klart får du en SMS-kupong som du kan lösa in mot en gratis glass. Så trots att GratisFikan kallar detta erbjudande för glassogram får du inte glassen med posten – och det är nog tur det för då hade det inte varit mycket kvar av den!

Det här erbjudandet gäller endast en gång per kund, och missbruk kommer beivras. Det du ska göra för att förtjäna glassen kan dock ta lite tid, så om du har schemat fullspäckat lönar det sig förmodligen att köpa glassen i butik istället. Annars är det här ett ypperligt tillfälle för alla svenskar att skaffa en helt gratis glass!

gratis glass

På sommaren vill alla ha glass, men varför betala för det när man kan få det gratis? Du behöver bara följa tre enkla steg för att få din glass, och de stegen ser ut så här:

  1. Skapa ett konto hos GratisFikan
  2. Beställ ett gratis kontantkort hos Halebop (det är gratis första månaden)
  3. Bli medlem på dejtingsajten Match.com, även det helt gratis
  4. Värva en vän till GratisFikan, som i sin tur genomför de tre första stegen

Att skapa konto tar bokstavligt talat inte längre än en minut. Däremot kan det ta lite tid för GratisFikan att bekräfta att du verkligen beställt kontantkortet hos Halebop och skapat kontot hos Match.com, detta på grund av att verifieringen sker manuellt.

När det gäller värvningen kommer du att hitta en unik värvningskod då du loggar in hos GratisFikan efter att ha skapat ditt konto. Det är denna din vän måste använda för att GratisFikan ska kunna se att det är just du som värvat honom.

Glassen får du genom ett så kallat glassogram. Som du märker får du alltså vänta lite, men du behöver ändå inte lägga ned särskilt mycket tid för att få din glass.

Skynda dig så får du gratis kaffe av L’OR

Erbjudandet gäller inte längre 30/03/2018 gratis mat, gratis produkter
kopp kaffe från lor

L’OR kanske det inte är så många som hört talas om än, men då är det dags nu! De ger bort gratis kaffe till de 20 000 första som hör av sig. Själva kaffeprodukten kallas L’OR RISTRETTO och har en smak av espresso. Kaffet levereras i aluminiumkapslar och det smarta här är att de kan återanvändas. L’ORs kaffe är med andra ord inte bara bra för din plånbok, utan även för miljön.

Själva kampanjen då, hur får du ditt gratis kaffe egentligen? Jo, genom att prenumerera på nyhetsbrevet från L’OR! Samtliga personuppgifter du lämnar, såsom namn och adress, hanteras enligt PUL (personuppgiftslagen). L’OR kommer även använda dina adressuppgifter för att skicka gratis varuprov. Deras förhoppning är naturligtvis att du ska tycka så mycket om kaffet att du fortsätter dricka det även efter gratisprovet.

Erbjudandet gäller endast för dig som är 18 år, och endast ett smakprov per hushåll. Det går alltså inte att beställa gratis kaffe till hela familjen. Varje gratisprov består av fem kapslar till ett värd av 18 kr. Ingen guldgruva alltså, men hallå! Det är ju gratis!

Om du hinner bli bland de 20 000 första ska du komma ihåg att leveranstiden kan vara upp till fyra veckor. Förhoppningsvis snabbare än så, men bli alltså inte förvånad om det dröjer innan du tar din första klunk.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Vinn en värdecheck på 1 000 kr till Espresso House

Erbjudandet gäller inte längre 21/10/2017 gratis tävlingar
drick mer kaffe

Vi svenskar älskar kaffe, så till den milda grad att vi tillhör bland de mest kaffedrickande folken i världen. Det unika, svenska ordet ”fika” har även det sitt ursprung i kaffe, precis som ett annat populärt ord vid namn ”kafferast”. Man kan utan tvekan konstatera att detta svarta guld ligger oss varmt om hjärtat.

Därför känns det extra kul att kunna erbjuda en gratistävling där du kan vinna just kaffe för 1 000 kr. Upplägget känner du säkerligen igen om du besökt vår sajt tidigare. Det handlar om att svara på några frågor och sedan lämna personuppgifter som kommer användas för att kontakta dig i reklamsyfte. Jobbigt? Kanske, men tävlingen är ju helt gratis!

Vi vill samtidigt passa på att klargöra att den här tävlingen anordnas av tredje part, vilket betyder att Espresso House inte sponsrar den på något vis. Tävlingen varar året ut, och sedan kommer en lycklig vinnare att dras. Om du under tiden ångrar dig och lessnar på att få reklam kan du hoppa av tävlingen.

Du kan välja att få ditt presentkort per post direkt i brevlådan, eller till närmaste ombud om du vill ge det till någon som en överraskning.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis träning för dig som fyllt 75

Erbjudandet gäller inte längre 15/09/2017 gratis aktiviteter
pensionär träning

Idag hittade vi ett bra gratiserbjudande för dig som (förmodligen) slutat jobba, men som fortfarande vill hålla kroppen i form så gott det går. Som äldre är det alltför lätt att ge upp och tänka att det är för sent att sätta igång med träning och fysiskt aktivitet. Det är aldrig för sent att börja! Du kommer inte kunna bli någon elitidrottare vid denna ålder, men du kommer kunna må bättre tack vare rörelse och aktivitet.

Det du ska göra är att gå på ett informationsmöte nu på onsdag i Hörby där du kommer få veta mer om träningen. Så ja, det krävs att du bor i närheten av Hörby! Platsen är Hörbys kommunhus och mötet äger rum klockan 11-12, alltså en timme. Kanske inte helt klockren pedagogik, men det bjuds på fika under mötet …

Själva träningen startar den 2 eller 4 oktober och kommer pågå i tio veckor, beroende på vilken samarbetspartner du väljer. Friskis och svettis träning startar den 2, medan Studioaktiv 24 startar den 4. Beroende på vilken du väljer får du prova på lite olika träningstyper, så läs gärna mer genom att klicka på länken här nedan.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut


Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid